Resimli Et Kebap
Mutfakta pek iyi olduğumu düşünmediğimden bi gün yemek tarifi paylaşacağım aklıma gelmezdi ancak bu kebabın yapımı çok kolay ve çabuk geldi. Tadına da bayılınca paylaşmaya karar verdim.
Malzemeler:
700gr Kemiksiz kırmızı et
2 adet Büyük boy patates
10 adet Yeşil biber
4 adet Küçük boy kırmızı soğan
10-12 diş Sarımsak
2 adet Domates
Eti marine etmek için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Karabiber
1 küçük boy soğanın suyu
Eti mühürlemek için:
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 bardak su
Karabiber
Tuz
Kimyon
Not:
Eti marine etmek zorunda değilsiniz ama hem etin yumuşaması için hem de sosu içine çekeceği için tavsiye ediyorum.
Eti mühürlemek zorunda değilsiniz ama hem fırında etin sertleşme tehlikesine karşı hem de etin suyunu hapsetmesi adına tavsiye ediyorum.
Yapılışı:
* Marine için soğan robotta çekilip suyu çıkarılır. İsterseniz rendeleyebilirsiniz. Yağ ve baharatlarla birlikte ete eklenip yoğurulur.
Marine edilen et mümkün olduğu kadar dinlenmeye bırakılır. Ben 4-5 saat dinlendirdim siz isterseniz bir gün boyunca bekletebilirsiniz.
* Daha sonra mühürlemek için tavada bir kaşık kızgın tereyağ ile önlü arkalı olarak kızartılır.
Bu işlemi her bir parça için 1 er dakika olarak yapıyorum.
Mümkünse çatal değil maşa kullanın.
* Fırın tepsisine etler dizilir. Ben aralarına kuyruk yağı da ekledim.
* Patatesler dilim doğranır, biber soğan sarımsak üzerine eklenir.
* Sos için salça ve baharatlar 2 bardak suya eklenip inceltilir. Tepsinin üzerine dökülür.
* Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.
Ben sobada pişirdim ancak fırın kullanmak isterseniz 180 derece fırında 30dk pişirildikten sonra dilimlenen domatesler üzerine eklenir. Bir yarım saat kadar daha pişirilir.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder