Patlamış Mısır
Mısır patlatmak çok basit olsa da daha önce hiç patlatmamış, patlatan kimseyi görmemiş okurlar olabileceğini düşündüm ve şuracıkta kısaca anlatayım dedim.
Patlamış mısırı kim ne kadar yer tahmin etmek zor olduğundan şu kadar kişilik diye yazamayacağım. Aynı ölçüyü iki kişiye de beş kişiye de yaptığımı bilirim.
Sadece kullanacağınız tencere ile uyumlu olacak kadar mısır koymaya özen gösterin ki mısırların hepsini patlatabilelim. Daha fazla mısır koyarsanız patlamayanlar olacaktır.
Derin olmasından ziyade geniş bir tencere kullanmanızı öneririm.
Yağını ise damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ben genelde göz kararı, tüm mısırlara temas edebilecek kadar koyuyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı mısır
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
* En yüksek seviyede ocağımızı açalım.
* Tencerede sıvıyağı kızdıralım.
* Tencerenin dibini dolduracak kadar mısırı ekleyelim.
* Mısırlar patlamaya yaklaştığında kapağı kapatalım.
* İlk mısırın patladığını duyduktan sonra ocağı en kısık seviyeye getirebilirsiniz.
* Arada bir tencereyi sallayarak patlama sesleri kesilene kadar bekleyelim.
* Sesler kesildikten sonra derhal ocağı kapatalım. Aksi takdirde mısırları yakabilirsiniz.
* Son olarak karıştırarak tuzunu ekleyelim.
Bu tuz eklemeyi en başta yaparsanız tuz mısırlara karışmaz, tencerenin dibinde kalır.
İsterseniz mısırlarla birlikte pul biber de ekleyebilirsiniz. Bir yerlerde bu şekilde mısırın yağ yakmaya yardımcı olduğunu okuduğumu anımsıyorum.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder