Kabarma Garantili SODALI Kek
Bugün kardeşimle çay saatine kek yapalım dedik ama evde ne yoğurt var ne süt..
Ben de başladım araştırmaya ve sodalı bir sürü kel tarifi buldum.
Üstelik süt ve yoğurt konulmadığı için de bayatlama süresi diğerlerine nazaran daha uzunmuş.
5 dakikada hazırladığımız kekimizi az önce pişirdik, şu anda yiyoruz sünger gibi bir kek olmuş.
Ekstra bilgi:
Malzemelerinizi oda ısısında kullanmanız kekinizi olumlu yönde etkiler.
Malzemeler:
3 yumurta
1 adet soda (maden suyu) 20cl
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 su bardağı dolusu un
Yapılışı:
* Yumurta ve şeker yumurta beyazlayana kadar çırpılır.
Sevgili okur bu ikisini çırpma işlemi ne kadar uzunsa kek de o kadar güzel oluyor.
* Soda ve yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
* Un kabartma tozu ve vanilya eklenip bir tur da böyle çırpılır.
* Ben bunları eklerken ince süzgeç kullanıyorum ki topaklanma yapmasın.
* Akışkan bir kıvam sağlayana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Kaşıkla kaldırdığınızda aşağı doğru aralıksız akıyorsa tamam demektir.
* Ben atıştırmalık kekler istediğimden böyle bir kap tercih ettim. İsterseniz normal bir tepsi kullanabilirsiniz.
Bu tarz bir kap kullanacaksanız kabarma payını göz önünde bulundurmalı ağzına kadar doldurmamalısınız.
* Kalıbınızı yağlamayı unutmayın ki çıkarırken sorun yaşamayın.
* Fırından fırına değişmekle birlikte önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakikada pişirilir.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder